Publicado el: 18 Dic 2018

L’escaldáu, el turrón moscón

Be García va facer un taller de elaboración del postre tìpicu del centru d’Asturies

Elaboración de l’escaldáu/ Foto Xuan Alonso

Xuan Alonso/Grau

Este viernes Be Garcia va facer un taller de elaboración de l’escaldáu, el turrón de Grau. Agora na Navidà en munchus llugares d’Asturias fan llambionadas ya postres.
Na zona centru d’Asturias ya tipicu l’escaldau. Anantes decían el turrón de los probis peru la verdà nas casa que lu había yeran bien ricus.
Esti alimentu bien fuerte inventau pa dar enerxia ya fuerza a la xente, faianlu cun boroña escaldada (d’escanda ya centenu) manteica ya miel, tou cociu nel llar o na cocina lleña. Dias antis la nueche bona faciase ya aguantaba tola Navidà. Ye muy típicu en Grau, Salas, Balmonte, Candamu ya las Regueres.
Seguru que outrus llaus facian outras cosas per Navidà.

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