Xuan Alonso/Grau
Este viernes Be Garcia va facer un taller de elaboración de l’escaldáu, el turrón de Grau. Agora na Navidà en munchus llugares d’Asturias fan llambionadas ya postres.
Na zona centru d’Asturias ya tipicu l’escaldau. Anantes decían el turrón de los probis peru la verdà nas casa que lu había yeran bien ricus.
Esti alimentu bien fuerte inventau pa dar enerxia ya fuerza a la xente, faianlu cun boroña escaldada (d’escanda ya centenu) manteica ya miel, tou cociu nel llar o na cocina lleña. Dias antis la nueche bona faciase ya aguantaba tola Navidà. Ye muy típicu en Grau, Salas, Balmonte, Candamu ya las Regueres.
Seguru que outrus llaus facian outras cosas per Navidà.
La diputada Sandra Camino y el concejal moscón José Ramón González visitaron la pasada semana…
El fuego se declaró de madrugada y calcinó una habitación, el desván y la cubierta…
El Ayuntamiento moscón limpiará también la maleza y abrirá fajas auxiliares contra incendios, con medios…
Bomberos de Proaza y La Morgal sofocaron de madrugada el incendio, que no ocasionó daños…
La exalcaldesa de Belmonte, Rosa Rodríguez, fue homenajeada recientemente por amigos, vecinos y compañeros en…
Más de 80 kilómetros del Camino Primitivo de Santiago transcurren por nuestro territorio, entre Oviedo,…